Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers




Përbërësit:  

Krem misri dhe tapiokë (2 lugë)
gjizë e fresk
ët (20g)
uji (500ml)
një patate
një karotë
kungull i njomë
vaj ekstra i virgjër ulliri


Lahen perimet. Qërohen dhe priten në copa të vogla. Cojmë ujin në vlim, shtojmë perimet dhe i lëmë të ziejnë për 30 minuta. Ndajmë lengun nga perimet, te cilat i kalojme ne mixer dhe zjejmë një filxhan supë (200 ml), shtojmë kremin e misrit dhe tapiokës dhe e lëmë te zjejë për 5-6 minuta. Hedhim kremin në një tas, shtojmë tre lugë perime te ziera, gjizën, vajin dhe i përziejmë mirë para se ti servirim.

Ku q
ëndron rëndësia e vlerave ushqyese të recetës?
Gjiza përmban kalcium, që është i dobishëm për rritjen e eshtrave dhe të dhëmbëve.


0 comments: