Reklame

Facebook

Tekstet dhe disa nga fotot e ketij blogu mbrohen nga legjislacioni mbi te drejtat e autorit.. Powered by Blogger.

Followers

-MENGJESI :
Pak pas zgjimit dhe higjenes
• Qumesht gjiri
+ 2-4 biskota femijesh
• Qumesht formule i vazhdimit
+ 2-4 biskota per femije

- ZEMER PARADITEJE
Ora 10.30-11.30
• Frute te grira ne rende pure
• ose e shtypur me pirun.


DREKE
Ora 13-13.30
220-250gr gjithsej
- Perime të zjera shtypura me pirun
+ të Hënën mish pule të prerë me thikë imët 30-40 gr.
- të Martën mish viçi të prerë me thikë imët
- të Mërkurën peshk të shtypur me pirun
- të Enjten lëng mishi
- të Premten Proshutë cotto të prerë me thikë imët
- të Shtunën vetëm lëng mishi ose perimesh
- të Dielën mish Gjeldeti të prerë me thikë imët
+ lëng mishi ose peshku
+ makaronçin ose drithëra rezervë ose krem multidrithërash...
+ vaj ulliri
+ djathë i grirë hollë

- ZEMER PASDITEJE
Ora 17-17.30
• Krem frutash (pappa lattea) te pershtatur per femije i gatshem i blere (ose me miell dritherash te pjekur rezerve ne kushte shtepie)

• Krem biskotash te pershtatur per femije i gatshem te blere (ose me miell dritherash te pjekur rezerve ne kushte shtepie)
• Ose kos shtepie
• Ose kos shtepie+fruta
• Ose kos shtepie+biskota
• Krem frutash (pappa lattea).

Te gjithe kremrat e miellit te pasdites, qe blihen bashkohen me uje natyral te ngrohte dhe mjafton te perzihen, ndersa miellrat e dritherave te pergatitura ne shtepi duhen zjere me pare.


DARKE
Ora 19.30-20.00

220-250gr gjithsej
• Leng perimesh
• ose leng mishi
+ 2-3luge Grana i grire
• ose 2-3luge Parmigian i grire
• ose 2-3luge Djathe i grire kackavall pa kripe
• ose 40-50gr Gjize e fresket
• ose 40-50gr Krem djathi tip crescenza
• ose 40-50gr Djathe dhie krem
• ose 2 trekendesha Djathe bebe
• ose Djathra te fresket krem (cdo darke zgjidhet vetem nje tip nenproduktesh qumeshti duke i alternuar)
+ makaroncin
• ose miell rezerve
• ose krem dritherash i blere
+1lugez vaj ulliri ekstra virgjer


Para gjumit. S.K (sipas kerkeses)
• Qumesht gjiri
• Ose Qumesht formule i vazhdimit.




0 comments: